Nofas – Norges tredje mest innovative virksomhet

Nofas sikret en tredjeplass i kåringen av Norges mest innovative virksomhet. Evry gikk til topps i klassen for privat sektor, mens Finn kom på andre plass.

Norges mest innovative virksomhet – både i privat og offentlig sektor – ble 4. november kunngjort av Innovation Forum Norway. Totalt var 50 virksomheter nominert. Evry gikk til topps i klassen for privat sektor, mens Finn kom på andre plass og Nofas sikret en tredjeplass. NTNU vant klassen for offentlige virksomheter.

Nofas er stolte over at de nådde så høyt opp i konkurransen.
– Det er med stolthet og ydmykhet vi mottok beskjeden om at Nofas fikk tredjeplassen i kåringen av Norges mest innovative virksomhet i privat sektor, sier Lars Henrik Krogh, daglig leder i Nofas.

– Innovasjon blir stadig viktigere for Norge og det å bli rangert så høyt opp blant Norges mest innovative virksomheter er en viktig anerkjennelse for arbeidet vi legger ned for å få norske bedrifter til å lykkes med sine forsknings- og utviklingsprosjekter. Men vår suksess er et resultat av våre kunders suksess, understreker Krogh.

– Uten våre innovative kunder og deres mot til å satse på innovasjon hadde vi ikke blitt nominert til denne prisen. Med stor glede deler jeg derfor denne tredjeplassen med våre over 1.100 lojale kunder. Samtidig ønsker jeg å gratulere vinnerne Evry, i privat sektor, og NTNU, i offentlig sektor, som Norges mest innovative virksomheter!

Nordens fremste innovasjonsmiljø
Lars Henrik Krogh etablerte Nofas sammen med Tom Hilding Johansen og Thomas Hakavik i Drammen i 2005.

– Nofas ble etablert som et resultat av at vi så mange selskaper som hadde store utfordringer med å få på plass finansiering til sine forsknings- og utviklingsprosjekter. Vi hadde selv erfaring med forskningsstrategiske prosesser og ønsket å legge til rette for at flere bedrifter lyktes med sine innovasjonsprosjekter, forteller Krogh.

– Behovet for våre tjenester viste seg å være stort, og i dag har vi over 40 ansatte med høy kompetanse innen FoU-arbeid: Våre innovasjonsrådgivere har i gjennomsnitt 13 års arbeidserfaring etter endt mastergrad, og 7 av dem har doktorgrad, forteller Krogh.
– På ni år har vi vokst til å bli et av Nordens fremste miljøer innen strategisk rådgivning og bistand knyttet til finansiering av forsknings- og utviklingsprosjekter.

– Vi i Nofas bistår bedrifter med å søke nasjonale og internasjonale støtteordninger og har en egen avdeling innenfor strategisk rådgivning og EU. Så langt har vårt arbeid resultert i over 2 milliarder kroner i forsknings- og utviklingstilskudd til våre kunder, forteller Krogh.
– Det å få en tredjeplass i kåringen av Norges mest innovative virksomhet blant store aktører som DNB og NSB understreker at vi gjør en viktig jobb og er en sterk motivasjon for å satse videre!

Følgende var nominert i en åpen nominasjonsprosess som Norges mest innovative virksomhet:

Topp 10 privat sektor
1 EVRY
2 FINN
3 Nofas
4 Norwegian
5 BEKK
6 Induct Software
7 Opera Software
8 Visma Consulting
9 DNB
10 Telenor

Topp 10 offentlig sektor
1 NTNU
2 Lyse energi
3 DIFI
4 Norsk Tipping
5 Innovasjon Norge
6 Statkraft
7 Simula Research Laboratory
8 Norges miljø- og biovit. universitet (NMBU)
9 Helse Sør Øst
10 NSB

Ta kontakt med oss for en uformell samtale om du mangler ressurser som kan dedikeres til en FoU-søknad eller har behov for strategisk rådgivning.

Tekst: Cecilie Bjørnerud Knap

Steng