«Skrudde» spekepølser rett på bordet

Forbrukerundersøkelser avslørte store utfordringer med emballasjen for spekepølser, dette ville Grilstad gjøre noe med.

Grilstad har gjennom flere år lett etter løsninger som kan gi en mer funksjonell og forbrukervennlig pakning for spekepølser. Forbrukerundersøkelser avslørte store utfordringer med den tradisjonelle dyptrekkeremballasjen med at de er vanskelig å åpne, de revner ved åpning, åpne-/lukkefunksjonen fungerer ikke og pakningene holder seg ikke tette.

Løsningen på emballasjeproblemet var det Grilstad selv som kom opp med, og har nå gjennom samarbeid med maskin- og emballasjeleverandører utviklet en helt ny pakkelinje hvor bestselgerne Jubelsalami, Supersalami og Trønderfår pakkes i forbrukervennlige bordpakninger med skrulokk. Etter at forseglingen, påsveiset over-film, er brutt kan pålegget presenteres rett på bordet liggende på skrulokket. Skrulokket skrus enkelt på og re-forsegler spekepølsene ved lagring i kjøleskap etter bruk.

Grilstad er klar markedsleder innen spekevarekategorien med en markedsandel på 43 % og selger i overkant av 25 millioner pakninger årlig hvor jubelsalami står for ca 6 millioner i ulike størrelser. Spekepølser emballert i skålpakk med skrupakk ble lansert 1. september i år og FoU-prosjektet er egenfinansiert med finansiell støtte gjennom SkatteFUNN-programmet.

Skrulokk

Steng