Altfor ofte blir gode ideer skrinlagt på grunn av mangel på finansiering.
I 2005 var vi tre gründere som bestemte oss for å gjøre noe med det.
11 år, 2000 kunder og 2,5 milliarder kroner senere kan vi stolt se tilbake på hva våre kunder og vi har oppnådd.

Etter å ha jobbet tett med forsknings- og utviklingsprosjekter for små og store selskaper i mange år, ser vi hva som kreves av kunnskap, kompetanse og ressurser for å gjennomføre et vellykket FoU-prosjekt. Regjeringen har økt bevilgningene til offentlige støtteordninger, men det alene er ikke nok. Det krever både evner, mot og vilje for å lykkes med innovasjon.

I 2014 holdt næringsminister Monica Mæland en tale på Forskningsrådets næringslivskonferanse. Her uttalte hun at «Kunnskap og kompetanse må kobles til forretning.» Det har vi i Nofas hatt fokus på siden oppstarten. Både for oss og for våre kunder. I over 10 år har vi investert i medarbeidere som har den faglige tyngden som kreves for å kunne oppnå gode resultater og gi våre kunder betydelig merverdi.

I dag har vi Norges største miljø innen strategisk rådgivning og bistand knyttet til finansiering av FoU-prosjekter. I 2014 fikk vi tredjeplassen i kåringen av Norges mest innovative virksomhet i privat sektor. Det er vi stolte av, men uten våre innovative kunder og deres mot til å satse på innovasjon hadde vi ikke blitt nominert til denne prisen.

På lik linje med næringsministeren er vi opptatt av at norske bedriftsledere blir motivert til å tenke nytt og at de navigerer riktig for å nå sine mål. I regjeringsplattformen heter det at «Norge skal være blant Europas mest innovative land». En god ambisjon! Og helt nødvendig om vi på sikt ønsker å kunne forsvare vårt høye lønns- og kostnadsnivå. Vi må rett og slett kunne noe andre ikke kan. Innovasjonsbedriftene, akademia og støtteapparatet har et felles ansvar for å sikre at de riktige prosjektene får nødvendig støtte. Da kan ikke søknadsprosesser være et kvantitetsspill.

Så langt har vårt arbeid resultert i over 2,5 milliarder kroner i FoU-tilskudd til våre kunder. Ved å samarbeide og dele kunnskap utnyttes spisskompetanse. God strategi og optimal finansiering som legger til rette for satsing på innovasjon, gjør norske bedrifter bedre rustet for å møte den stadig økende konkurransen.

Se våre kunders suksesshistorier og la deg inspirere til å innovere!

Ta steget inn i fremtiden med oss
– det hele starter med et uforpliktende møte.

Team Nofas

Med over 30 ansatte har Nofas etablert Norges fremste miljø for innovasjonsrådgivning og finansiering til FoU-prosjekter. 

ansatte
doktorgrader

Ta steget inn i fremtiden med oss
– det hele starter med et uforpliktende møte.

Steng